Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Minunata supă de legume

Supa concentrată de legume este un must-have în următoarea perioadă și nu numai.
 
La fiecare sfârșit de săptămână, obișnuim să pregătim în casă, o supă concentrată de oase de vită și legume. Facem suficientă, cât să ne ajungă pe parcursul unei săptămâni. O păstrăm porționată, în recipiente potrivite, în congelator și o folosim treptat, ca bază a tuturor preparatelor care conțin legume ce trebuie fierte sau pregătite la foc. Supa concentrată de oase și legume este o sursă excelentă de nutrienți esențiali și de proteine provenite din colagen.
 
În perioada Postului, o înlocuim cu supă concentrată din legume. Puteți să o pregătiți încă de pe acum și să apelați la ea ori de câte ori veți avea nevoie, pe parcursul unei săptămâni. Pentru aceasta, includeți în lista de cumpărături, toate ingredientele necesare.
 
Ingrediente:
 
morcovi (poate găsiți mai multe culori)
rădăcină de păstârnac
rădăcină de pătrunjel
rădăcină de țelină
ceapă galbenă
1-2 căței de usturoi
dovlecei (opțional)
1 ardei (opțional)
câteva tulpini de apio
1-2 foi de dafin
1/2 – 1 linguriță de boabe de piper multicolor, după preferințe
3 linguri mix de legume uscate bio, fără aditivi
frunze de pătrunjel
 
Mod de preparare:
 
Puneți într-o oală suficient de încăpătoare, toate legumele, întregi sau tăiate în bucăți mai mari. Adăugați apa, foile de dafin și boabele de piper. Cantitatea de apă să depășească cu aproximativ 5 cm nivelul legumelor. Veți mai adăuga, dacă vi se pare că scade prea mult.
 
Ați observat că m-am ferit să vă ofer cantitățile exacte pentru legume, pentru că nu este nevoie. Fiecare dozează după propriile preferințe și nevoi. Noi preparăm aproximativ 5 litri de supă; este suficientă pentru a acoperi nevoile unui meniu săptămânal, gândit pentru 4.
 
Lăsați supa să fiarbă la foc mic, sub capac, câteva ore. Când legumele devin foarte moi și se rup cu ușurință la testarea cu o furculiță, atunci este gata. Opriți focul, adăugați frunzele de pătrunjel și puneți capacul la loc. Lăsați-o să mai stea așa 20 de minute.
 
Scoateți pătrunjelul și lăsați supa să respire în oala acoperită parțial cu capacul, cu legumele în ea, câteva ore. Când s-a răcit, scoateți legumele cu o paletă și strecurați supa. Turnați-o apoi în recipiente potrivite și păstrați-o la congelator.
 
Nu folosiți sare la prepararea supei. O astfel de supă face o mare diferență și de gust și de valoare nutritivă, în orice preparat în care se potrivește. Iar în perioadele de post sau în dietele vegane, este un must-have.
 
Photo by Jason Briscoe on Unsplash

SHARE

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin

Newsletter

Ultimele articole

Citește și alte articole!